Recept – Basis curry

Curry eet ik het hele jaar door. De groenten die ik erin stop wisselen vaak wel, het ligt een beetje aan het seizoen wat ik erin doe. De basis van een curry is meestal hetzelfde; ik vind de combinatie van tomaten passata en kokosmelk zo lekker!

Ingrediënten curry
-Een graansoort (nu eet ik vaak zilvervliesrijst, soms quinoa)
-1 blikje kokosmelk
-1 pot tomaten passata
-1 à 2 potten peulvruchten (linzen of kikkererwten)
-Groenten (bloemkool, broccoli of zoete aardappel)
-Ui en knoflook
-2 el garam masala
-0,5 el kurkuma
-0,5 el paprika poeder
-0,5 el komijn poeder
-snufje gember poeder
-snufje chilipoeder

Bereiding curry
Snij de knoflook en ui en fruit deze in een wat diepere pan in olie. Wanneer dit klaar is voeg je de groenten toe en kruiden toe. Eventueel kun je een scheutje water toevoegen om aanbranden van de kruiden te voorkomen. Bak voor een paar minuten tot de geuren goed vrijkomen.

Giet de peulvruchten af en spoel ze goed om. Voeg vervolgens toe. Nu kun je de kokosmelk en tomaten passata ook toevoegen en meng goed, zodat alles bedekt is in saus.

Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. In die tussentijd kun je de rijst of andere graansoort koken.

Schep de rijst en het curry mengsel op een bord. Persoonlijk vind ik cashewnoten heel lekker om er bij te eten. En dit gerecht is vaak de volgende dag nóg lekkerder, omdat alle kruiden dan goed overal in zijn getrokken.

Deze mix van kruiden vind ik heel lekker. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken of bijvoorbeeld alleen garam masala. 

Eetsmakelijk!

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.