Recept – Basis havermout

Ik zou iedere ochtend wel een kom havermout kunnen eten! Havermout is vullend, gezond en lekker. Je kunt het op allerlei verschillende manieren bereiden. Persoonlijk hou ik vooral van warme havermout. Hoewel ik vaak verschillende receptjes maak, is mijn basis altijd hetzelfde. Deze fijne basis wil ik graag met je delen.

Basis havermout ingrediënten:
-1 deel havermout (voor mij is ½ cup voldoende)
-2 delen water of plantaardige melk (1 cup)
-1 el lijnzaad (gebroken)
-1 el kruiden (zoals kaneel of speculaas kruiden)
-1 geprakte banaan
-1 handje rozijnen
-1 stuk fruit (zoals een appel of handje bessen)

Bereiding basis havermout:
Pak een steelpan en prak de banaan hierin fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het door elkaar. Zet de pan op een middelhoog vuurtje en roer af en toe door. Na een paar minuten is je havermout klaar!

Tip: Je kunt de havermout ook al een nachtje laten weken in water of plantaardige melk. Op die manier is de havermout al goed zacht en is het fijner voor je lichaam om dit te verteren. Doe bij het koken nog wel wat water of melk erbij.

Heb jij een fijn receptje voor havermout? Ik ben benieuwd, deel je hem hieronder?

Liefs Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.