Recept – Vegan Mac and cheese

In de winter kan ik enorm genieten van warme en vullende maaltijden. Ik probeer zoveel mogelijk groenten in mijn eten te verwerken, zodat ik veel voedingsstoffen binnen krijg. Macaroni vind ik heerlijk en met dit recept heb je helemaal geen idee dat je groenten aan het eten bent! De cashewnoten maken het gerecht lekker romig. Dit gerecht is voor 2-3 personen.

Ingrediënten vegan mac and cheese
-200 gram volkoren macaroni
-450 gram pompoen (ik neem uit de diepvries)
-100 gram ongebrande cashewnoten
-3 teentjes knoflook
-6 el edelgistvlokken
-½ tl chilipoeder
-Snufje zout
-Snufje peper

Bereiding vegan mac and cheese
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking.

Stoom de pompoen en doe de cashewnoten daarbij, zodat ze zachter worden. Ik gebruik een stoommandje in een pan. Mocht je dit niet hebben, kun je het ook koken tot de pompoen zacht is.

Wanneer de pompoen gaar is, giet je het af en doe je de pompoen en cashewnoten samen met de teentjes knoflook, edelgistvlokken, chilipoeder, zout en een scheutje water in een blender en mix tot het een glad geheel is. (Als je geen blender hebt, kan het ook altijd met een staafmixer!)

Meng de saus door de macaroni en verwarm het mengsel voor een paar minuten op een laag vuurtje.

Verdeel de macaroni over de borden en strooi er wat peper overheen. Eetsmakelijk!

Ga je dit recept maken? Ik zou het leuk vinden als je het met mij deelt op Instagram of hieronder in de reacties!

Liefs Esther

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.