Mijn kleding minimaliseren met Marie Kondo

Misschien heb je haar naam afgelopen tijd wel eens voorbij zien komen; Marie Kondo. De opruim expert van de laatste tijd. Ze heeft meerdere boeken geschreven over opruimen en er is nu ook een serie op Netflix met deze vrouw. In haar opruim missie wil ze mensen laten nadenken over de spullen die zij hebben. “Does it spark joy?” Ja? Dan verdient het een plek in je huis! Nee? Dan kan het weg. En dan het liefst natuurlijk naar de kringloop of het recyclen! 😊

Ik kwam een paar maanden geleden haar boek ‘Opgeruimd’ online tegen en het sprak mij aan, dus ik bestelde het direct. In het boek worden veel praktische tips gegeven, waardoor ik er meteen mee aan de slag wilde!

Afgelopen jaar ben ik al veel bezig geweest met het minimaliseren van mijn spullen. Ik merk dat ik het heel prettig vind, nu ik minder spullen heb. Je gaat de spullen die je hebt meer waarderen en hoewel ik al veel had opgeruimd en weggedaan, kon er altijd nog meer weg. Dus ik ging naar aanleiding van Marie haar boek aan de slag met mijn kledingkast.

Marie zegt dat je het beste alles van een bepaalde categorie (in dit geval kleding) op een grote stapel kunt leggen. Op die manier zie je hoeveel je eigenlijk echt hebt. Dat bleek bij mij nog best een grote stapel te zijn! Dan laat je stuk voor stuk je spullen door je handen gaan, met de vraag; word ik hier blij van? Wanneer het antwoord ja is, dan leg ik het aan de kant. Wanneer het antwoord nee is, bedank ik het item en stop ik het in een tas om bijvoorbeeld naar de kringloop te brengen.

img-20190110-wa0020_1548263965444
Mijn stapel kleding

 

 

 

 

 

 

Mijn kledingkast was afgelopen jaar al gehalveerd, maar nu ik op deze manier aan de slag ging, kwam ik toch nog behoorlijk wat items tegen waar ik niet blij van werd. Bijvoorbeeld kleren die ik maar één keer aan had gehad, omdat ze eigenlijk toch niet zo lekker zaten. Maar ik vond ze te mooi om zomaar weg te doen. Alleen als ik heel eerlijk ben, kreeg ik iedere keer een schuldgevoel als ik het kledingstuk zag. Dus eigenlijk was het alleen maar goed om die kledingstukken toch weg te doen. Deze manier van opruimen vond ik heel fijn! Het resultaat was een volle tas met kleding, die ik uiteindelijk naar de kringloop heb gebracht.

De laatste stap van dit opruim proces was de kleding waar ik blij van werd weer opbergen. Marie heeft ook een eigen manier van opbergen bedacht. Je vouwt de kleding zo, dat ze rechtop staan. Op die manier heb je goed overzicht van alle kleding die je hebt. Kleding die graag hangt, hang je op, denk aan colbertjes of jurken. Iedere keer als ik mijn kledingkast nu open word ik heel blij! Bedankt Marie!

Kende jij Marie Kondo al? Of heb jij een fijne manier van opruimen voor jezelf gevonden? Laat het mij weten, ik ben benieuwd!

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.