Kijk & leestips over geluk

Afgelopen jaar was een pittig jaar voor mij. Ik zat niet goed in mijn vel en ben in een burn-out terecht gekomen. Nieuwe dingen leren heb ik altijd al fijn gevonden en dus ook afgelopen jaar ben ik zelf boeken gaan lezen over hoe ik mijzelf weer beter kon voelen en hoe ik mijn geluk weer kon terug vinden. Ik heb veel geleerd en hierdoor ook nieuwe platformen gevonden. Omdat deze voor mij heel waardevol zijn geweest, wil ik ze graag delen. Ik denk dat ze voor iedereen waardevol kunnen zijn!

Documentaires
Op Netflix is van alles te vinden. Dus ook documentaires, waar geluk centraal staat.
The Secret
Deze documentaire gaat over de wet van de aantrekkingskracht (the law of attraction). Kort verwoord gaat dit over dat je met je gedachten bepaalde dingen kunt aantrekken. De documentaire is best wel Amerikaans, maar de boodschap is heel waardevol!

Social media
Ook op social media zijn veel personen en platformen te vinden die je kunnen helpen om je fijner in je vel te laten zitten. Ze geven bijvoorbeeld tips en delen eigen ervaringen.
Sanny zoekt geluk
Sanny vond ik al snel en heeft een Instagram pagina en een YouTube kanaal met veel filmpjes. Zij neemt je mee in haar zoektocht naar geluk en deelt tips over dingen die je zelf kunt doen, mensen en boeken die je kunnen inspireren. Ze heeft zelf ook een paar hele fijne meditaties opgenomen die je thuis kunt doen.
Rock your world
De boodschap van dit merk is om goed voor jezelf te zorgen en liever voor jezelf te zijn, zodat je uiteindelijk in je kracht komt te staan. Zij verkopen hele fijne sprays gemaakt van essentiële oliën en kristallen. Daarnaast staan er fijne blogs online en organiseren ze ook retraites. Ik ben naar een ‘one day retraite’ geweest van Rock your world en ik heb daar veel mooie dingen over mijzelf geleerd.
Leef in het kwadraat
Demi heeft zelf ook een burn-out gehad en deelt op Instagram haar eigen ervaringen. Het leest heel fijn en voor mij is het zo herkenbaar. Ze geeft ook tips hoe je er mee om kunt gaan, die heel laagdrempelig zijn en heel waardevol.

20190110_144909_resized

Boeken
The happiness project
Dit boek kwam ik toevallig online tegen en de titel sprak mij aan. Het is een heel fijn boek over iemand die haar eigen geluk project is gestart en haar verhaal deelt. Iedere maand had zij een ander onderwerp waar zij mee aan de slag ging en je leest waar zij tegen aan liep en ook wat haar tips zijn.
Steeds leuker
Ik vind dit zo’n fijn boek! Ik had hem in een dag uitgelezen. Jelle schrijft over hoe je je leven steeds leuker kunt maken. Verschillende thema’s komen aan bod en je krijgt ook opdrachten. Dit is een boek wat ik nog vaak even erbij pak. Door Jelle schrijf ik nu regelmatig op waar ik dankbaar voor ben.
Bedrock het boek
Bedrock is een online platform waar over verschillende onderwerpen artikelen geschreven worden. Over jezelf, je lichaam, je gedachten. De artikelen zijn fijn om te lezen en vaak vol tips. Bedrock heeft vorig jaar ook een boek uitgebracht, waarin ook diverse artikelen geschreven zijn. Leerzaam en waardevol!

 

Deze personen en boeken zijn voor mij heel waardevol geweest afgelopen jaar. Ik heb veel geleerd en bepaalde aspecten toegevoegd aan mijn dagelijkse routine. Zo ben in gaan mediteren en schrijf ik regelmatig op waar ik dankbaar voor ben. Heb jij iemand die jou inspireert?

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.