Vegan eetdagboek #3

Omdat ik het zelf ook altijd heel inspirerend vind om te zien wat andere mensen op een dag eten, hou ik een keer per maand bij wat ik allemaal eet op een dag met een plantaardig eetpatroon. In het artikel ‘wat eet ik op een dag’ leg ik uit hoe ik zorg dat ik zo gezond mogelijk eet en alle voedingstoffen die ik nodig heb binnen krijg.

Dit was afgelopen weekend. Weet dat iedere dag is anders en dit is het voorbeeld van een specifieke dag. 🙂

Ontbijt
Ik begon mijn dag met een groot glas water. Toen ging ik een lekker havermoutje voor mijzelf maken. Mijn basisrecept kun je hier vinden. Ik deed er dit keer pindakaas, pompoenpitten en verwarmde bessen overheen. Daarnaast eet ik sinds een paar weken bij mijn ontbijt een paranoot. Deze zitten vol met selenium, wat zorgt ervoor dat zware metalen die je lichaam in komen (via voeding of je omgeving) minder giftig zijn.

Lunch
Als lunch eet ik graag restjes. Zo had ik nog wat rijst met groenten en linzen. Ik warmde dit op en stopte het in een norivel. Die kun je ook heel goed als wrap gebruiken! Natuurlijk dronk ik een glas water erbij.

Tussendoor
Ik had het koud en had zin in een kop thee. Ik maakte thee met verse gember en sinaasappel. Niet veel later zou ik gaan eten, maar ik had al honger. Daarom pakte ik twee droge rijstwafels en een sinaasappel.

Avondeten
’s Avonds had ik een curry gemaakt. Dit keer met o.a. rijst, kokosmelk, tomaten passata, courgette en zoete aardappel. Dit was super vullend. Het recept voor deze curry kwam ik tegen op het YouTube kanaal van Deliciously Ella. Ook hierbij dronk ik een glas water.

20190110_132115_resized

Tussendoor
Na het eten nam ik nog een grote kop gember thee voordat ik naar bed ging.

 

Dit is een voorbeeld van hoe ik eet op een dag. Heb jij een favoriet tussendoortje? Ik probeer een beetje te variëren, maar eet de laatste tijd vooral fruit. Ook lekker natuurlijk! 😊

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.