Natuurlijke verzorging – deel 2

Ik probeer zo puur en gezond mogelijk te eten. Door plantaardige voeding heb ik meer energie en voel ik mijzelf fijner. Doordat ik veganistisch ben gaan leven, ben ik ook bewuster gaan kijken naar verzorgingsproducten. Ik wil namelijk ook geen producten meer kopen die dierlijke producten bevatten of op dieren getest zijn. Omdat niet op alle producten duidelijk staat of ze veganistisch zijn, ging ik ook bij die producten de ingrediënten lijst lezen. En daar schrok ik best van. Soms zaten er wel meer dan 20 (!) onuitspreekbare ingrediënten in een product. Ik dacht steeds vaker: ‘Als ik zo puur mogelijk wil eten, waarom smeer ik dan wel allerlei troep op mijn lichaam?’ Want uiteindelijk worden die verzorgingsproducten opgenomen door je huid en komen ze ook in je lichaam terecht, niet echt een fijn idee…

Deodorant
Een aantal maanden geleden heb ik al gedeeld met jullie in natuurlijke verzorging – deel 1 dat ik mijn deo vervangen had voor een natuurlijke versie. Namelijk de deo van lekker in een potje. Nog steeds ben ik heel blij en tevreden met deze deo. Zelfs op Bali, waar het best warm was, rook ik de hele dag fris.

Shampoo
Naar shampoo had ik al eens eerder gekeken. Ik was overgestapt naar een vegan merk, waarvan ik dacht dat er veel natuurlijk ingrediënten in zaten (dit stond namelijk op de verpakking). Toen ik mij dieper ging verdiepen in haar verzorging las ik dat SLS (sodium lauryl sulfate) in veel shampoos zit en dat dit stofje schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Nadat ik dit gelezen had, keek ik meteen op mijn shampoo fles, en het tweede ingrediënt was SLS.. Dat was balen! Aangezien ik ook probeer te verminderen in plastic afval, ging ik meteen opzoek naar een shampoo bar zonder SLS. Een shampoo bar is een stuk vaste zeep, waar je je haar mee kunt wassen. En die zoektocht is geslaagd! Voor mij werkt de shampoo bar van het Franse merk ‘Pachamai’ erg goed.

Tandpasta
De eerder genoemde SLS, bleek niet alleen in shampoo te zitten, maar ook in tandpasta. Daarom wilde ik ook een alternatief voor mijn huidige tandpasta. Ik vond online tabletjes. Je moet deze eerst kapot kauwen en vervolgens met een natte tandenborstel je tanden poetsen. Ik heb dit 20 dagen geprobeerd, maar ik kan er niet aan wennen. Ik heb helaas nog geen tandpasta gevonden waar ik helemaal tevreden over ben. Ik wil misschien ook gaan proberen om zelf tandpasta te maken van bakingsoda en kokosolie.

Voetenbad
Ik vind het heel ontspannend als ik een voetenbadje neem. Mijn voeten voelen daarna ook een stuk zachter aan. Je hebt in de winkels allerlei poeders en andere dingen voor in je voetenbad, maar vaak zitten daar ook overbodige ingrediënten in. Ik gebruik basisch badzout van het merk Alka. Hier zijn ook allerlei vitaminen en mineralen toegevoegd.

 

Heb je zelf ervaring met natuurlijke producten die heel fijn zijn? Deel ze hieronder, zo kunnen wij elkaar inspireren!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.