Kijk & leestips over duurzaamheid

Toen ik mijzelf begon te verdiepen in veganisme, kwam het aspect duurzaamheid ook vaak voorbij. Daarvoor was ik daar nooit heel erg mee bezig geweest. Ik probeerde mijn afval wel te scheiden, maar daar hield het eigenlijk wel bij op. Ik las veel verontrustende berichten en ik schrok daar best wel van. Gelukkig kwam ik er (ook door het internet en sociale media) achter dat jij als individu ook invloed kan hebben! Misschien voelt het soms niet zo, maar ik ben ervan overtuigd dat jij het verschil kunt maken. Alle beetjes helpen.

Ik lees en kijk veel over duurzaamheid, minimalisme en over minder afval produceren (waarbij plastic zo veel mogelijk vermeden wordt). Online heb ik veel geleerd over deze onderwerpen, wat de invloed is en vooral wat jij er zelf aan kunt doen. Zelf heb ik afgelopen jaar veel (kleine) aanpassingen gedaan, die uiteindelijk veel impact hebben. En omdat ik vooral ook heel enthousiast geworden ben, wil ik graag mijn kijk en lees tips met je delen.

Documentaires
Over deze onderwerpen kun je ook op Netflix hele interessante documentaires bekijken.
Minimalism
Deze documentaire gaat over minimalisme en ik vind dat de essentie van minimalisme goed wordt uitgelegd.
The true cost
Daarnaast ben ik er achter gekomen dat de kledingindustrie behoorlijk vervuilend is. Dit is iets waar ik niet meteen aan wilde toegeven (ik vond het heel leuk om te shoppen). Daarom heb ik ook even gewacht met deze documentaire. Uiteindelijk kon ik er voor mijn gevoel niet meer omheen en heb ik hem toch bekeken. Een echte eyeopener.

Social media
Ook zie ik op de sociale media steeds vaker het thema duurzaamheid voorbij komen. Er zijn verschillende accounts die ik met veel plezier volg.
Bedrock
Op de website van Bedrock worden veel onderwerpen besproken, waar duurzaamheid er een van is. Ik vind de artikelen op Bedrock altijd heel pakkend en het leest heel fijn.
GRN united
Dit is een platform, waar verschillende bloggers maandelijks een blog schrijven over duurzaamheid. Alle onderwerpen die te maken hebben met duurzaamheid komen hier voorbij. Ik schrijf zelf ook iedere maand een blog voor dit platform. Op deze pagina kun je mijn artikelen vinden.
Awkward Duckling
Ik haal van dit account veel bruikbare en gemakkelijke tips om dagelijks toe te passen en op die manier groenere keuzes te maken. Ook worden er veel DIY tips gegeven, heel leuk!
Milieu centraal
Op deze website staat veel achtergrond informatie. Een van mijn favoriete pagina’s van deze website is de groente en fruit wijzer. Je kunt heel gemakkelijk per maand kijken welke groenten uit dat seizoen komen en op die manier duurzamer boodschappen doen.
Madeleine Olivia
Op haar YouTube account, laat Madeleine zien hoe zij minimalisme toepast in haar leven. Bijvoorbeeld door minder kleren te kopen. Veel tips en leuk om naar te kijken.

Boeken
Ook zijn er verschillende boeken die heel leerzaam zijn over dit onderwerp. Hieronder een lijstje van mijn favorieten.
-Verlangen naar minder van Jelle Derckx
-Opgeruimd van Marie Kondo

De boeken die ik nog heel graag wil lezen en mij ook heel waardevol lijken zijn de volgende.
-Het zero waste project
-De verborgen impact van Babette Porcelijn

 

Dit waren mijn tips! Heb jij zelf nog andere inspirerende bronnen? Laat ze hier onder achter, ik vind het zelf ook altijd fijn om nieuwe bronnen te ontdekken!
Liefs Esther

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.