Vegan eetdagboek #2

Omdat ik het zelf ook altijd heel inspirerend vind om te zien wat andere mensen op een dag eten, hou ik een keer per maand bij wat ik allemaal eet op een dag met een plantaardig eetpatroon. In het artikel ‘wat eet ik op een dag’ leg ik uit hoe ik zorg dat ik zo gezond mogelijk eet en alle voedingstoffen die ik nodig heb binnen krijg.

In mijn vorige eetdagboek heb ik omschreven wat ik eet op een werkdag. Deze keer vertel ik wat ik op een dag in het weekend eet. Dit was afgelopen zondag. Iedere dag is anders en dit is het voorbeeld van een specifieke dag.

Ontbijt
Ik begon mijn dag met een groot glas water. Daarna ben ik nog even in bed gaan liggen om rustig wakker te worden. Na een uur ongeveer heb ik ontbeten. Ik had van tevoren al een ontbijtje klaar gemaakt, namelijk een papje van havermout, cashewnoten en dadels. Dat laat ik een nacht in water weken. In de ochtend giet ik het water eruit en mix ik het in mijn blender samen met wat kokosrasp en lijnzaad tot een glad mengsel. Klinkt misschien gek, maar het is een super lekkere combinatie!

Tussendoor
Omdat bij mijn ontbijt niet veel honger had en een kleine portie had gegeten, had ik al snel weer trek en at ik drie mandarijnen. Dit is nu mijn favoriete fruit!

20181209_120857_1544606774183

Lunch
Ik had nog een portie soep in de koelkast liggen. Dit was een groen soepje met broccoli, linzen, ui, knoflook en spinazie. Wanneer ik een pan soep maak, dan maak ik meteen een grote pan. Op die manier heb ik later in de week ook nog een makkelijke maaltijd.

Tussendoor
In de kast lagen nog wat pepernoten, dus die heb ik lekker opgegeten! Daarbij dronk ik een kop thee. De Chai green tea van Clipper vind ik heel lekker.

20181209_125402_1544606772390

Avondeten
Samen met familie ging ik uiteten. We aten in Hilversum bij Puur Smaeck. Van tevoren was er al doorgegeven dat ik veganistisch eet. Ze hadden geen veganistische gerechten op de kaart, maar hebben voor mij een vegetarisch gerecht aangepast. Ik heb echt super lekker gegeten! Vooraf had ik een gerecht met rode kool en appel en als hoofdgerecht had ik geroosterde spitskool met veel verschillende soorten seizoen groenten. In plaats van een toetje, nam ik een kop groene thee.

We hebben lang in het restaurant gezeten, dus toen ik thuis kwam ben ik meteen naar bed gegaan. Ik vind het altijd heel fijn, wanneer een restaurant iets plantaardigs maakt voor mij. Heb jij een favoriet restaurant waar je graag (vegan) gaat eten? Ik ben benieuwd!

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.