Kijk & leestips over plantaardig eten

Door middel van sociale media ben ik zo’n twee en een half jaar geleden in aanraking gekomen met veganisme en plantaardig eten. Voor die tijd dacht ik dat echt niets voor mij was. Maar toen ik er steeds meer over las, werd ik geïnteresseerd en wilde ik alleen maar meer te weten komen. Ik ben enorm blij met alle informatie die online te vinden is.

Op die manier kun je jezelf verdiepen in onderwerpen, waar je nog niets van af wist. Ook eet ik nu al ruim anderhalf jaar plantaardig, ik vind het nog steeds fijn om inspiratie op te doen en mijzelf meer te leren.

Daarom deel ik in dit artikel documentaires, accounts op social media en boeken, waar ik persoonlijk veel van leer en heel inspirerend vind op het gebied van veganisme en plantaardig eten.

Documentaires
Deze documentaires zijn te zien op Netflix en ik vind ze stuk voor stuk heel leerzaam. Ik heb uit deze documentaires veel geleerd over dieren welzijn en vooral veel over wat voeding met je doet. Wat voor invloed plantaardige voeding op je lichaam heeft.

-What the health
-Food choices
-Forks over knives
-Cow spiracy

Op YouTube kun je ‘The best speech ever’ kijken. Hier vertelt Gary Yourofsky over de bio industrie. Ik vond dit heel heftig en werd ook emotioneel. Echt een eyeopener.

Social media
Via Instagram heb ik het meeste geleerd over veganisme. Er zijn zoveel inspirerende accounts, met niet alleen mooie foto’s, maar ook met een mooi verhaal en enorm veel tips. Onderstaande profielen volg ik met veel liefde.

Deliciously Ella
Lisa goes vegan
Go with the glow
Lobke Faasen
Wat eet je dan wel?
From my bowl

Ook YouTube is erg leerzaam. Je krijgt hier een echt een kijkje in hoe je veganisme in je dagelijks leven kunt toepassen.

Ellen Fisher
Bonny Rebecca
Madeleine Olivia
Pick up Limes
Sarah Lemkus

Boeken
Voor meer achtergrond informatie (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek) haal je veel kennis uit de volgende boeken. Je moet er echt even voor zitten, maar zeker heel leerzaam.

-The China Study
-Hoe overleef je?

De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer vegan kookboeken verschenen! In deze boeken vind je niet alleen heerlijke recepten, maar ook achtergrond informatie en tips over veganisme en plantaardig eten.

-The Green Happiness
-Lisa steltenpool
-Deliciously Ella
-Lisa goes Vegan
-De groene meisjes

Dit waren mijn tips! Heb jij zelf nog andere inspirerende bronnen? Laat ze hier onder achter, ik vind het zelf ook altijd fijn om nieuwe bronnen te ontdekken!

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.