Vegan eetdagboek #1

Omdat ik het zelf ook altijd heel inspirerend vind om te zien wat andere mensen op een dag eten, zal ik vanaf nu eens per maand een dag bijhouden wat ik allemaal eet met een plantaardig eetpatroon. In het artikel ‘wat eet ik op een dag’ leg ik uit hoe ik zorg dat ik alle voedingstoffen die ik nodig heb binnen krijg.

Ontbijt
Afgelopen week heb ik iedere dag hetzelfde gegeten als ontbijt, dus vandaag is geen uitzondering. Havermout vind ik nu zo lekker! Het is heel voedzaam en omdat het koud is buiten,
geniet ik extra van warm eten. Ik neem ½ cup havermout, 1 cup water, een snuf kaneel, een handje rozijnen, een geprakte banaan, een eetlepel gebroken lijnzaad en een eetlepel pindakaas. Alles in een pannetje een paar minuten laten koken en ik kan het al eten! Daarbij drink ik een glas water.

Tussendoor
Ik eet tussendoor twee mandarijnen en drink mijn dopper (drinkfles) leeg.

Lunch
Het was vandaag een werkdag voor mij. Vandaag at ik op werk twee spelt boterhammen met hummus, veldsla, kiemen en wat losse cherrytomaten. Ook daarbij een glas water.

Tussendoor
Rond half vier krijg ik vaak weer trek. Ik heb afgelopen weekend havermout repen gebakken (zie dit artikel voor het recept) en ik had er twee meegenomen naar werk. Ik eet deze en drink mijn dopper weer leeg.

Avondeten
Ook heb ik afgelopen weekend een grote pan soep gemaakt, dus die hoefde ik ’s avonds alleen nog maar op te warmen. Het was een tomaten soepje met geroosterde paprika, linzen en rijst. Daarbij at ik een afgebakken stokbroodje. En natuurlijk drink ik er een glas water bij.

Tussendoor
Na het eten neem ik nog een kop heet water. Hier kan ik de laatste tijd echt van genieten.

 

Dit is alles wat ik vandaag gegeten heb. Hopelijk geeft het jou wat inspiratie!

Liefs Esther


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.