Geluk op Bali

WAUW! Afgelopen drie weken was ik samen met mijn vriend op Bali en wat een geweldige tijd heb ik daar gehad. Ik heb enorm kunnen genieten van alles wat ik mee heb gemaakt daar. In dit artikel deel ik met jullie een aantal hoogtepunten van de vakantie en wat tips over hoe je alles uit je vakantie kunt halen.

De hoogtepunten
Als ik heel eerlijk ben, was de vakantie één groot hoogtepunt! Maar als ik alles zou vertellen, dan zou dit wel een heel lang verhaal worden. Dus hierbij een korte samenvatting!

We hadden van tevoren al vier verschillende hotels geboekt, zodat wij op meerdere plekken op het eiland zouden verblijven. Dat alles al vast lag, gaf mij ook rust. Na een vlucht van 16 (!) uur, die gelukkig is mee gevallen, reden wij meteen naar Canggu. Dat is een strandplaatsje met verschillende Beach clubs, veel vegan eettentjes en een hele relaxte sfeer. We hebben hier vier dagen lekker kunnen ‘landen’ en vooral genoten van de zon en het heerlijke eten.

IMG_0479
Genieten van de mooie Beach clubs in Canggu

Daarna zijn wij naar Ubud gegaan, waar wij een week zouden blijven. Ubud wordt ook wel de ‘culturele hoofdstad’ genoemd, dus hier zouden wij veel gaan bekijken. Deze plek was een stuk drukker in vergelijking met Canggu, waar wij even aan moesten wennen. Gelukkig werden wij ook al snel verliefd op deze mooie plek. De natuur is geweldig mooi! Zo hebben wij een waterval gezien, gelopen over de Capuhan Ridge Walk, midden in de jungle in een super mooi zwembad gelegen, rijstvelden bekeken en aapjes kunnen bewonderen in Monkey Forest, dat naast ons hotel lag!

Maar het hoogtepunt (letterlijk), was toch echt het beklimmen van de vulkaan Batur. Wij werden om half drie ’s nachts opgehaald, zodat wij met zonsopgang boven op de vulkaan zouden zijn. Het was een pittige wandeling, maar dat was het zeker waard. Bij dat enorm mooie uitzicht heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd, wat alles nog specialer maakte! Een moment om nooit meer te vergeten! 😊

IMG_1520.JPG
Het uitzicht bovenop de vulkaan Batur in Ubud

Na een week in Ubud van alles te hebben ontdekt, zijn wij naar Nusa Lembongan gegaan. Dat is een eilandje naast Bali, waar de mooiste stranden zijn die je ooit hebt gezien! Echt een paradijs. Wij hebben daar een week heerlijk uitgerust en genoten van de mooie omgeving.

IMG_6085
De mega witte stranden op Nusa Lembongan

De laatste dagen hebben wij in Uluwatu doorgebracht, waar wij ook nog hele mooie stranden hebben gezien en waar wij een traditionele Indonesische dans hebben gekeken. Zo bijzonder was dat. Deze drie weken zijn heel hard gegaan, maar we hebben kunnen genieten van ieder moment.

Tips om alles uit je vakantie te halen
Ik kan soms met mijn hoofd in de toekomst leven, waardoor ik niet optimaal van het moment geniet. Dan denk ik bijvoorbeeld: ‘Als ik weer thuis ben, ga ik dit en dit doen’. Gelukkig weet ik van mijzelf dat dat kan gebeuren en heb ik een aantal manieren gevonden die er voor zorgen dat ik meer in het nu leef. Op die manier kan ik optimaal genieten van het moment zelf en alles eruit halen wat er in zit! Hier een aantal tips die mij daarbij helpen.

Meditatie
Na het wakker worden heb ik bijna iedere dag even een momentje voor mijzelf genomen om te mediteren. Ik ben op zo’n moment helemaal in het nu en word mij bewust van mijn gedachten. Ik kan ze dan makkelijker loslaten, waardoor ik daarna meer aandacht heb voor wat ik aan het doen ben.

Vroeg opstaan
Er is zes uur tijdsverschil tussen Bali en thuis. Gelukkig hebben wij daar geen last van gehad. Behalve misschien dat wij iedere dag om zeven uur al wakker waren. Eigenlijk was dat super fijn! Zo hadden wij de tijd om rustig te ontbijten en om vervolgens al vroeg op pad te gaan. Hierdoor waren de plekken waar wij heen gingen nog super rustig en kon je optimaal genieten van de omgeving (in plaats van dat er steeds andere toeristen voor je stonden). Meestal hadden wij aan het eind van de ochtend dan al gezien wat wij wilde zien en hadden wij de rest van de middag nog om lekker te relaxen aan het zwembad bijvoorbeeld.

Offline
Toen ik vroeg op vakantie ging, was het gebruiken van je telefoon veel te duur. Ik nam dan ook eigenlijk nooit mijn mobiel mee of hij lag de hele dag in de kluis in het hotel. Tegenwoordig heb je overal ter wereld gratis wifi, waardoor het gebruik van je telefoon in het buitenland geen probleem meer is. Toch zet ik die gewoonte van vroeger nog steeds voort. Heel af en toe ga ik even online, maar lang niet iedere dag. Op die manier heb ik meer tijd om te genieten van het moment zelf en lees ik daardoor op vakantie altijd heel veel boeken. Ik had mijn e-reader bij mij, waardoor ik zoveel kon lezen als ik maar zou willen.

Al met al ben ik helemaal bijgekomen en heb ik enorm veel nieuwe herinneringen. Ik heb al eerder een uitgebreider artikel geschreven over leven in het nu voor ieder moment. Meer tips kun je daar lezen.

Heb jij zelf ook manieren om optimaal te kunnen genieten van je vakantie? Deel ze hieronder, ik ben benieuwd!

Liefs Esther

 

Lees meer over mijn reis naar Bali
Vegan op Bali
Duurzaam op Bali


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.