Favoriete gerechten – September

Ik probeer heel gevarieerd te eten, maar ik merk toch dat ik sommige maaltijden in een periode vaker eet. Dit heeft soms te maken met het weer of het komt doordat ik een nieuw recept heb ontdekt wat ik super lekker vind en dat een tijdje wekelijks maak. Omdat ik het zelf ook altijd heel interessant vind wat andere mensen eten, wil ik maandelijks een aantal recepten en producten met jullie delen die ik die maand veel gegeten heb. Misschien zit er wel iets bij wat ook bij jullie thuis een nieuwe favoriet wordt!

Ontbijt
Afgelopen maand had een aantal herfstachtige dagen. Ik heb dan ’s morgens zin in een warme en vullende maaltijd. Zo heb ik weer vaker havermout gegeten. Ik laat mijn havermout altijd ’s nachts weken in water. Dit heeft veel voordelen. Zo hoef je het ’s morgens minder lang of niet te koken en is het gemakkelijker verteerbaar. Meer informatie hierover vind je via deze link. In de ochtend doe ik meteen alle ingrediënten in de pan en kook het op een laag vuurtje voor een aantal minuten. Door de kruiden er direct in te doen, worden deze opgenomen door de havermout. Dit geeft een intensere smaak.

Havermout ingrediënten:
-Havermout (op gevoel)
-Een eetlepel lijnzaad (gebroken)
-Water of plantaardige melk
-Kruiden (zoals kaneel of speculaas kruiden)
-Een geprakte banaan
-Rozijnen
-Fruit (zoals een appel of bessen)

Wat ik ook weer opnieuw heb ontdekt is chocolade mousse! Ik maak een gezonde versie, die erg vullend en lekker is. Ik meng het met de staafmixer tot een romige mousse. Optioneel is om er een eetlepel cacao nibs over heen te strooien!

Chocolade mousse ingrediënten:
-2 Bananen
-1/2 Avocado
-1 eetlepel lijnzaad (gebroken)
-1 of 2 eetlepels rauwe cacaopoeder

Avondeten
Ik zou iedere avond wel soep kunnen eten! Het is vullend, gezond en vooral heel gemakkelijk om te maken. Stevige soepen vind ik het lekkerste. Bijvoorbeeld met linzen, zoete aardappel en wortel. Of prei, courgette soep. In plaats van een bouillon blokje, heb ik zelf een poeder mix gemaakt. Dit geeft ook veel smaak aan de soep, maar zonder gekke toevoegingen. Ik gebruik het recept van Rens Kroes, dat kun je hier vinden.

Snacks
Een echte guilty pleasure van mij zijn pepernoten. Samen met een kopje thee, kun je mij niet blijer maken. Soms koop ik ze in de winkel. Deze heb ik ontdekt en zijn echt super lekker! Zelf maken is ook super leuk en heel gemakkelijk! Als je online zoekt naar gezonde pepernoten, kom je diverse recepten tegen.

Wat je ook snel gemaakt hebt zijn de vijf ingrediënten koekjes van Deliciously Ella. Super simpel, goed voor je en mega lekker! 😊

Heb jij een favoriet plantaardig gerecht? Deel hem hieronder, ik ben benieuwd!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.