Natuurlijke verzorging – deel 1

Ik probeer zo puur en gezond mogelijk te eten. Door plantaardige voeding heb ik meer energie en voel ik mijzelf fijner. Doordat ik veganistisch ben gaan leven, ben ik ook bewuster gaan kijken naar verzorgingsproducten. Ik wil namelijk ook geen producten meer kopen die dierlijke producten bevatten of op dieren getest zijn. Omdat niet op alle producten duidelijk staat of ze veganistisch zijn, ging ik ook bij die producten de ingrediënten lijst lezen. En daar schrok ik best van. Soms zaten er wel meer dan 20 (!) onuitspreekbare ingrediënten in een product. Ik dacht steeds vaker: ‘Als ik zo puur mogelijk wil eten, waarom smeer ik dan wel allerlei troep op mijn lichaam?’ Want uiteindelijk worden die verzorgingsproducten opgenomen door je huid en komen ze ook in je lichaam terecht, niet echt een fijn idee…

Oké, ik wist dat ik puurdere producten wilde gebruiken. Maar toen was ik er nog niet. Het kan best lastig zijn om echt pure (en veganistische) verzorging producten te vinden. Als je op een verpakking ‘natuurlijk’ leest, houdt dat nog niet altijd in dat het ook echt goed voor je is.

Een van de eerste producten die ik graag wilde vervangen voor een natuurlijker alternatief was deodorant. Ik las veel negatieve verhalen over wat aluminium (wat in de meeste deo’s zit) met je lichaam kan doen. Ik had snel al alternatieven zonder aluminium gevonden, maar die werkte voor geen meter. En als er iets is wat ik niet wil is stinken… Gelukkig heb ik na veel verschillende producten te hebben uitgeprobeerd een deo gevonden die werkt! Ik lees op internet veel verschillende ervaringen bij producten, dus dit is denk ik heel persoonlijk. Mijn tip is dan ook om gewoon maar te gaan proberen en niet te snel op te geven!

Gelukkig worden steeds meer mensen zich ervan bewust welke ingrediënten allemaal in bepaalde verzorgingsmiddelen zitten en zoeken zij naar natuurlijkere alternatieven. Hier spelen bedrijven op in en ik zie steeds meer natuurlijke producten in de winkels liggen. Daar kan ik heel blij van worden!

Hierbij wat tips van fijne websites en producten.

  • Naoki: Een lijst met dierproef vrije en vegan cosmetica
  • Lush: Heeft veel natuurlijke, vegetarische, veganistische en verpakking vrije producten!
  • Lekker in een potje: De deo die werkt voor mij! (En gewoon verkrijgbaar bij AH)
  • Greenjump: Een fijne webshop met diverse natuurlijke verzorgingsproducten

De komende tijd zal ik jullie verder meenemen in mijn zoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten.

Heb je zelf ervaring met natuurlijke producten die heel fijn zijn? Deel ze hieronder, zo kunnen wij elkaar inspireren!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.